Miksi turvapaikanhakijoitten rikoksia puolustellaan

Lauantai 12.12.2015 - Pirjo Lampi


Maahamme on tullut yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Määrä, jota kukaan ei osannut odottaa. Päivittäin saamme lukea levottomuuksista vastaanottokeskuksissa ja myös valitettavan usein erityisesti naisiin kohdistuneista eriasteisista seksuaalirikoksista kuten raiskauksista. Viimeiset kaksi ovat kohdistuneet ala-ikäisiin tyttöihin.

Raiskaus on aina rikos, tekee sen kuka tahansa. Turvapaikanhakijan tai maahanmuuttajan tekemänä se ei voi kuitenkaan olla puolustettavissa sillä, että raiskaavathan suomalaisetkin. Mitään rikosta ei ole oikeus tehdä siksi, että joku muukin tekee niin. SPR on toistuvasti ilmoittanut, että turvapaikanhakijoille kerrotaan miten täällä käyttäydytään ja miten suhtaudutaan naisiin. Annetaanko tämä info suomeksi vai miksi asia ei mene perille?

Viime valtuuston kokouksessa poliisin edustaja totesi, ettei raiskausten määrää voi oikeastaan ihmetellä kun turvapaikanhakijoitten määrä on ollut noin suuri. Hän totesi kuitenkin että onhan se tietysti rikos. Todellakin. Eikä voi olla oikein, että meitä suomalaisia varten alkaa katupylväissä olla ohjeita miten meidän pitää liikkua ja käyttäytyä omassa maassamme siksi, että meillä on täällä hallitsematon määrä turvapaikanhakijoita. Päinvastoin voitaisiin rajoittaa turvapaikanhakijoitten vapaata liikkumista, kuten joissakin muissa maissa tapahtuu.

Monet meistä suomalaisista, etenkin naisista, pelkäävät oman turvallisuutensa puolesta. Pelko on tunne. Ihmisillä on oikeus tunteisiinsa. Pelko on myös itsesuojelua. Tavalliset suomalaiset perheenisät ja äidit jotka osoittavat mieltänsä, leimataan rasisteiksi, anarkisteiksi ja ties miksi. He haluavat vain puolustaa lastensa oikeuksia.  On myös erittäin vaikeaa ymmärtää niitä kaiken suvaitsevia suomalaisia naisia, jotka millään tavalla ymmärtävät tai puolustavat raiskausta tai jopa syyllistävät uhria. Niitäkin tuntuu keskustelupalstoilta löytyvän. Uhriksi joutuneista ei paljon tunnuta murehtivan. Raiskauksesta olevat seuraukset voivat olla elämänmittaiset ja toisille se ei mahdollista enää koskaan normaalia elämää. Seuraukset koskettavat myös uhrin lähipiiriä. Jokaisen suomalaisen naisen tulisi olla ylpeä ja kiitollinen niistä oikeuksista joita meillä naisena yhteiskunnassamme on. Se ei ole kaikkialla itsestään selvyys. Maahanmuuttovirasto ja poliisiviranomaiset julkaisevat jatkuvasti tilastoja joilla yritetään todistella milloin mitäkin ja ainakin näköjään sitä kuinka rikollisia me suomalaisetkin olemme. Tosiasia nyt kuitenkin on se, että ilman näitä turvapaikanhakijoitten ja maahanmuuttajataustan omaavien henkilöiden tekemiä rikoksia tilastot olisivat huomattavasti pienemmät.

Pirjo Lampi

kaupunginvaltuutettu ( ps )

Julkaistu Aamuset-lehdessä 12.12.2015

Avainsanat: Miksi, turvapaikanhakijoitten, rikoksia, puolustellaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini