Kunnat vastaavat omien työntekijöidensä palkitsemisesta

Keskiviikko 17.2.2021 - Pirjo Lampi


Persoonattomana pysynyt VSSHP:n kokoomuksen hallitusryhmä kommentoi (TS 12.2.) varsin mielenkiintoisella tavalla mielipidekirjoitustani (TS 9.2.) sairaanhoitopiirin henkilöstön palkitsemisesta.

Jokainen kansalainen voi tarkistaa 26.1. pidetyn hallituksen kokouksen pöytäkirjasta § 11, miten tästä asiasta päätettiin. Se tapahtui juuri kuten kirjoituksessani kerroin. Kokoomuksen ryhmä siis ehdotti pöydälle panoa, josta äänestettiin. Kaikki muiden puolueiden hallituksen jäsenet kannattivat sairaanhoitopiirin johtajan esitystä eivätkä siis kannattaneet pöydälle panoa, jota ehdotti kokoomuksen Ville Valkonen ja jota kannatti Kari Friman (kok).

Jokainen voi miettiä, näinkö hallitus ihan yksimielisesti päätti asian? Tämä on kokoomuksen mielipide asiasta. Pöytäkirjatiedot ovat kaiketi faktaa, ei populismia.

Mitä tulee kuntien rahatilanteeseen, sairaanhoitopiiri hyvittää jäsenkunnille koronapotilaiden hoidosta ja testauksista perittyjä kuluja 11,9 miljoonaa euroa vuoden 2020 kuntalaskutuksessa. Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi marraskuussa 2020 mahdollisuuden 15 euron asukaskohtaisen valmiusmaksun käyttöönottoon tarvittaessa. Nyt tätä valmiusmaksua ei kunnilta tarvitse periä.

Se miten kunnat päättävät palkita henkilöstöään ei kuulu sairaanhoitopiirin päätösvaltaan. Pitää huomioida, että myös kunnat ovat saaneet valtiolta koronatukea. Kaupunginjohtaja Minna Arven mukaan kaupungissamme ei ole ollut mahdollisuutta koko henkilöstön palkitsemiseen, mutta Turussa on tehty monikohtainen kannustejärjestelmä esimerkiksi hälytysrahoja nostamalla.

Perussuomalaiset kannattavat vastuullista talouspolitiikkaa. Velkaa ei voi ottaa velan päälle ja ilmaisia palveluja ei ole olemassakaan. Perussuomalaiset haluaa asettaa asiat tärkeysjärjestykseen. Siinä ensimmäisenä on suomalaisten hyvinvointi ja turvallisuus.

PIRJO LAMPI

(ps)

VSSHP:n hallituksen jäsen

Avainsanat: kunnat, vastaavat, omien, työntekijöidensä, palkitsemisesta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini